Националната агенция за приходите ще приема данъчни декларации за доходите,

...
 Националната агенция за приходите ще приема данъчни декларации за доходите,
Коментари Харесай

НАП с важна новина за годишните декларации

 

Националната организация за приходите ще приема данъчни заявления за приходите, заработени през 2019 година, от 10 януари 2020 година, оповестяват от ведомството. Причината е, че от 1 до 9 януари 2020 година приходната организация ще прави годишно привършване за 2019 година и ще се прави превключване на работата на осведомителните системи.

Този период се отнася както за тези, които ще заявяват полученото онлайн, по този начин и на книжен притежател в офисите на организацията. Промени има и в заплащанията към Национална агенция за приходите в последния работен ден, изясняват от ведомството.

Така заплащанията без такса посредством е-услугата виртуален ПОС ще се одобряват до 9 часа на 31 декември 2019 година Ако издължаването се прави с дебитни и кредитни карти на ПОС терминали в офисите на Национална агенция за приходите, това може да става до 13 часа в последния ден на тази година.

Подаването на коригиращи заявления, с които се поправят сбъркани данни от първичния документ, без да се постановат санкции, също стартира от 10 януари следващата година.

Електронната услуга за подаване на уведомления за трудови контракти ще бъде налична в интервала от 1 до 9 януари, само че резултатите от обработката на подадените данни ще бъдат изпращани от Национална агенция за приходите поетапно след 10 януари, оповестяват още оттова. Справочната информация в този интервал пък ще е настояща към 2 януари 2020 година За тези условия данъчните са уведомили Изпълнителна организация Главна ревизия по труда.

Всеки, който е регистриран по Данък добавена стойност, може да подава информации заявления и така наречен VIES заявления посредством е-услугата от 1 януари, само че информацията ще бъде отразена в справката за отговорностите и заплащанията след 10 януари.

Хората, чиито здравни права са прекратени поради неплатени вноски, би трябвало да знаят, че от 1 до 9 януари заплащанията могат да се правят единствено по банков път посредством комерсиалните банки.

Подаването на изискваната декларация за възобновяване в интервала от 1 – 9 януари ще може да става посредством електронната услуга с личен идентификационен код или КЕП, както и на място в офисите на Национална агенция за приходите.

Удостоверяването на непрекъснати здравноосигурителни права в интервала от 1 до 9 януари пък ще става единствено в офиса на Национална агенция за приходите по непрекъснат адрес с книжен документ.

От 1 до 9 януари информацията за отговорностите и заплащанията посредством е-услугите ще бъде вярна към 31 декември 2019 година На 10 януари 2020 година данните ще бъдат обновени.

До 10 януари няма на работи електронната услуга за подаване на заявки за регистрация и дерегистрация по Данък добавена стойност, като тези документи ще се подават единствено на книжен притежател в офисите на приходната организация.

За същия интервал няма да действа и електронната услуга за подаване на искане за издаване на документ. Недостъпна ще бъде и електронната услуга за потвърждаване на публикуван личен идентификационен код (ПИК), прецизират от Национална агенция за приходите.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР